Over rouw. De zin van de vijf stadia van rouwverwerking.

Het nieuwe boek van de vrouw die ons anders leerde denken over de dood, het sterven en rouwbegeleiding. Een waardevol vervolg op het allereerste boek van Elisabeth Kübler-Ross en David Kessler: 'Lessen voor levenden'.

In haar allereerste boek, 'lessen voor levenden', stelde Elisabeth Kübler-Ross vast dat het rouwproces uit vijf stadia bestaat: ontkenning en isolering, woede, marchanderen, depressie en aanvaarding. In de loop van de tijd werd duidelijk dat niet alleen rouwenden door deze vijf stadia heen moeten, maar dat iedereen die een moeilijke of traumatische gebeurtenis heeft doorgemaakt met dit proces geconfronteerd wordt.

In 'Over rouw' het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar co-auteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking. Ze laten mensen die ergens om rouwen zien hoe zij de moed kunnen vinden hun leven voort te zetten. In verschillende delen over onder andere verdriet, dromen, isolatie, genezing, kinderen en zelfs seks, vertellen de auteurs hoe het rouwproces het rouwen niet alleen zin, maar ook een helende kracht verlenen kan.

Elisabeth Kübler-Ross en David Kessler, Over rouw. De zin van de vijf stadia van rouwverwerking. Ambo, Amsterdam, 2006; 265 blz. (paperback). ISBN 97 890 26319624

Dit nieuw verschenen boek kan besteld worden via ons secretariaat voor € 20,95 excl. verzendkosten.

 

Terug naar het overzicht

Bereikbaar

Hulp- en advieslijn: 03 218 47 40

info@kublerrossvlaanderen.be