Elisabeth Kübler-Ross. Biografie van een bijzondere vrouw.

De biografie van een bijzondere vrouw die wereldberoemd werd door haar unieke werk met stervenden. De psychiater Elisabeth Kübler-Ross is over de hele wereld bekend vanwege haar baanbrekende werk met stervenden, vooral met kinderen.

Haar revolutionaire opvattingen, boeken en workshops hebben geleid tot een totaal andere benadering van het stervensproces.

Deze biografie beschrijft het ontroerende verhaal van haar jeugd in Zwitserland, als oudste van een drieling. Hoe zij na de oorlog in vluchtelingenkampen werkte, voor arts studeerde en later voor psychiater. In Amerika werkte zij in verschillende ziekenhuizen waar ze zag hoe weinig er gedaan werd voor mensen die door de artsen opgegeven waren. Dit was het begin van haar echte werk met stervenden waarover zij uitgebreid verteld.

Derek Gill is journalist en schrijver van verschillende biografieën. Hij schreef dit boek in nauwe samenwerking met Elisabeth Kübler-Ross.

Derek G. Elisabeth Kübler-Ross, biografie van een bijzondere vrouw. Karnak, Amsterdam, 1996, 371 blz. ISBN 97 890 63500771

Deze druk kan besteld worden via ons secretariaat voor € 20,- excl. verzendkosten.

 

Terug naar het overzicht

Bereikbaar

Hulp- en advieslijn: 03 218 47 40

info@kublerrossvlaanderen.be