De cirkel van het leven. De autobiografie.

In deze autobiografie geeft de vrouw die ons anders leerde denken over de dood en het sterven een opmerkelijk, inspirerend beeld van wat (het) leven is.

Door haar vele boeken en gedurende de jaren waarin ze werkte met kinderen met een terminale ziekte, aids-patiënten en oude mensen, bracht Elisabeth Kübler-Ross troost en inzicht aan miljoenen die moeite hadden met hun eigen dood of die van een geliefde. Zoals Kübler-Ross het vertelt – ze is nu in de zeventig en wordt met haar eigen sterven geconfronteerd – bevat “De cirkel van het leven” niet alleen het verhaal van een bijzonder leven, maar tegelijk een duidelijke boodschap die hoop geeft, want in dit laatste boek verkent Kübler-Ross haar laatste waarheid: de dood bestaat niet. 

Het is niet verwonderlijk dat Kübler-Ross’ overtuiging dat er leven is na de dood, schokgolven veroorzaakte, zowel in de medische wereld als in die van de New Age. Dit laatste boek riep opnieuw tegenspraak en discussie op en heeft inmiddels vele lezers gefascineerd en inzicht gegeven. 

Elisabeth Kübler-Ross is een wereldbekend medicus, psychiater en thanatoloog, bekend door haar werk met kinderen en aidspatiënten, terwijl zij ook de hospitiumbeweging in de Verenigde Staten heeft geïntroduceerd. Haar boeken zijn vertaald in twintig talen. Zij woont in Scottsdale, Arizona.

Elisabeth Kübler-Ross, De cirkel van het leven. Herinneringen aan leven en sterven. Autobiografie (1997), Ambo, Amsterdam, 2006. (paperback, geïllustreerd) ISBN 97 890 26319631

Deze heruitgave kan besteld worden via ons secretariaat voor €17,95 excl verzendkosten

 

Terug naar het overzicht

Bereikbaar

Hulp- en advieslijn: 03 218 47 40

info@kublerrossvlaanderen.be